Activiteiten

Er zijn twee werkruimtes: De huiskamer en het atelier, op beide plekken bieden we gevarieerde activiteiten aan. Ook staan we open voor de vraag van de deelnemer. Als de vraag haalbaar is voor ons, zullen we deze zeker toepassen in ons aanbod.

 

Bij ons staat de agrarische huiselijkheid centraal. De activiteiten die wij aanbieden zijn seizoensgebonden. We starten de dag gezamenlijk op met koffie/thee, waarbij de persoonlijke aandacht centraal staat. Aansluitend bieden we activiteiten aan die binnen de persoonlijke interesses van de deelnemers liggen, zowel individueel als in groepsverband.

 

Zo kan de één in het atelier gaan timmeren, schilderen, bloemschikken, kleien of kaartjes maken en de ander kan in en om het erf in de moestuinbakken, bloemenpluktuin, voor of in het dierenverblijf iets ondernemen. Het ervaren en beleven staat bij ons centraal. Deelnemers kunnen al geprikkeld worden met konijnen knuffelen, kippen voeren, uitstapje naar de boerderij, wandelen in het bos en genieten van de geuren en kleuren op het erf.

 

In de huiskamer helpen de deelnemers dikwijls met de voorbereiding van de warme maaltijd. Ook zijn er vaak bakactiviteiten, bijvoorbeeld met een verjaardag of een andere feestdag. We bieden onder andere gezelschapsspellen, puzzels, de krant, handwerken, prentenboeken, muziek, beweging en dergelijke aan.

 

Na de warme maaltijd bieden wij de deelnemers een rustmoment of activiteit aan.

Opstarten

Iedere ochtend beginnen we met koffie of thee: we nemen tijd voor een praatje.

Wandelen

We streven ernaar om elke dag een wandeling te maken naar het bos of rondom de boerderij. Mits het weer het toelaat.

Afsluiting

De dag sluiten we af met een gezamenlijk koffie-/ theemoment. We spreken de dag samen door, zodat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts keert.